MALÉ OHLÉDNUTÍ ZA TÍM, JAK TO VŠECHNO ZAČALO

Když nás před nedávnem oslovili z deníku metro, zda bychom nechtěli udělat krátký rozhovor o UŽJEDU.CZ, bylo to trochu zvláštní.[1] Do té doby jsme stáli tak nějak v pozadí, existovalo UŽJEDU.CZ s krátkým medailonkem, Ondra byl prostě autor a Andrea ta, co zařizuje to ostatní. Na trzích za nás do té doby prodávala Karolína[2] a nikdo, kromě pár zákazníků, kteří si své objednávky přebírali osobně, nás vlastně neznal a nic o nás nevěděl.

Tak kdo vlastně jsme a jak to celé začalo?

Jsme právníci :-) Nikoho by asi nenapadlo, že advokátní koncipientka čerstvě po rodičovské, jejíž syn zbožňuje tramvaje, a její kolega advokát, který už léta maluje a kreslí, vystavuje a obdivuje veřejnou dopravu, udělají eshop s tričky… a přesně to se stalo!

Na začátku stál obyčejný hec, jedno tričko s mazací tramvají, vášeň malého dítěte a bylo to. Napřed to byl takový relax, jen projekt na odpočinek od stohů smluv, právních podání a odborných článků vedený potřebou dělat něco veselého, co někoho potěší. Protože jsme ale oba měli zaměstnání v kanceláři, znamenalo to práci po nocích – focení produktů, nastavování stránek, vyřizování objednávek, načítání administrativních formalit… Po čase se ukázalo, že má smysl se tomu věnovat naplno a zkusit to posunout dál. A tak jsme teď tady, už ne kolegové z advokacie, ale dva kamarádi, co spolu už přes tři roky vymýšlí, čím novým potěšit nadšence do veřejné dopravy, jako jsme my, a kam dál naše malé podnikání posunout.

Od původní nabídky pár triček jsme se posunuli k vykrajovátkům i penálům pro děti a kromě množství produktů v eshopu stoupl i počet dětí v našem týmu. Ondra dál pracuje v advokacii a pro radost maluje a kreslí a Andrea? Já obstarávám dalšího malého šotouše a místo tramvaje řídím UŽJEDU.CZ :-)

Andrea

 

 

 

 

[1] Článek „Strejdo, namaluj mi tramvaj. Právník tvoří pro fanoušky MHD“

https://www.metro.cz/strejdo-namaluj-mi-tramvaj-pravnik-tvori-pro-fanousky-mhd-pna-/region.aspx?c=A190131_172947_metro-region_jsk

 

[2] Karolína AKA Deník pražské tramvajačky

https://www.facebook.com/deniktramvajacky/