RECEPT NA PERNÍČKY, IDEÁLNÍ PRO NAŠE VYKRAJOVÁTKA!

Chcete mít jistotu, že se vám perníčky s našimi vykrajovátky povedou? Pak vyzkoušejte námi ověřený recept a úspěch je zaručen! 

Recept na (skoro hned měkké) medové perníčky:

250g medu

100g másla

120g třtinového cukru

0,5 balíčku (cca 2 kávové lžičky) perníkového koření   

to vše ohřát v rendlíku, pořádně smíchat a po částečném vychladnutí vlévat do předem smíchaných suchých ingrediencí:

500g hladké mouky (lze nahradit i celozrnnou variantou například jemně mletou špaldovou moukou) 

7g kakaa na vaření

0,5 balíčku prášku do pečiva (asi 7g)

k tomu ještě přidat:

1 vejce

a poté pořádně promíchat vařečkou (rukama to nezkoušejte, byli byste pěkně ulepení) a nechat uležet přikryté v lednici několik hodin (nejlépe přes noc), aby těsto pořádně ztuhlo! Po smíchání ingrediencí je těsto stále velmi lepivé (kvůli medu), správnou konzistenci získá až po řádném vychlazení v lednici. 

Po vychladnutí těsto stačí lehce pomoučit a vyválet na cca 3 mm silný plát a vykrajovat tvary dle své preference. Při použití našich vykrajovátek s reliéfem nezapomeňte těsto před obtisknutím motivu pomoučit, aby se vám vykrajovátko k těstu nepřilepilo! Pečte při 175 stupních. Jakmile začnou perníčky mírně zlátnout u krajů, je hotovo! Perníčky jsou po vyjmutí z trouby měkké, poté ztvrdnou. Pokud je necháte na vzduchu jen přikryté utěrkou pár dní ležet, krásně změknou!

Perníčky zdobené pomocí obtisku reliéfem není třeba dále zdobit, jsou krásné už po upečení. Reliéf ale poslouží i jako dobré vodítko pro případné zdobení, stačí následovat jeho linie. 

Přejeme vám, aby se vám s našimi vykrajovátky dobře peklo a aby vám perníčky chutnaly!

Více tipů a voňavých receptů na perníčky najdete na stránkách Apetitonline.cz.