Od té doby, co máme v nabídce vykrajovátka a jezdíme s nimi na designové markety po republice, vozíme s sebou vždy na ukázku (a pro některé i na ochutnávku :-)) máslové sušenky. To abyste viděli, že vykrajovátka opravdu fungují a že práce s nimi není vůbec těžká. Vždyť ty naše sušenky pečou i děti! Pokaždé se najde někdo, kdo prosí o tip na osvědčený recept a my vždycky odkazujeme na ten jediný, který používáme a který nás nikdy nezklamal. Po zveřejnění našeho nedávného příspěvku o vykrajovátkách jsme opět dostali několik dotazů na osvědčený recept, rozhodli jsme se ho proto sdílet zde, abyste ho už vždycky dokázali snadno najít!
Recept včetně podrobného návodu najdete na blogu Smooth & Cooking a vězte, že funguje i ze 100% celozrnné mouky nebo s menším množstvím cukru pro malé strávníky nebo ovoněný kořením pro zpestření. Základem je prostě opravdové máslo, kvalitní suroviny a výsledek se nemůže nepovést!
PS: Před obtištěním reliéfu do těsta je vždy třeba těsto pomoučit, aby se vám vykrajovátko nelepilo ;-)